Prijava na HZZO

Prijava na HZZO

Prijavom na obvezno zdravstveno osiguranje, promjenom u osiguranju ili odjavom s obveznog zdravstvenog osiguranja stječe se, mijenja ili prestaje postojeći status u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Prijava, promjena ili odjava provodi se putem sljedećih tiskanica:

  • tiskanice 1 - za obveznika uplate doprinosa: Prijava/Odjava/ Promjena u obveznom zdravstvenom osiguranju
  • tiskanice 2 - za osiguranu osobu: Prijava/Odjava/Promjena u obveznom zdravstvenom osiguranju
  • tiskanice 3 - za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika: Prijava/Odjava/ Promjena u obveznom zdravstvenom osiguranju

Tiskanice se mogu preuzeti i s internet stranica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u rubrici "Tiskanice HZZO-a".
Uz navedene tiskanice, prilikom prijave na obveznog zdravstveno osiguranje, podnosi se dokumentacija koja se razlikuje ovisno o okolnostima temeljem kojih se prijava vrši, a ista dokumentacija navedena je u sljedećem popisu:

Prijava, promjena, odjava u obveznom zdravstvenom osiguranju podnosi se u bilo kojem područnom uredu ili ispostavi HZZO-a, u roku od 8 dana od dana nastanka, promjene ili prestanka okolnosti na osnovi kojih se stječe status u obveznom zdravstvenom osiguranju (na primjer od dana početka ili prestanka radnog odnosa, odlaska u mirovinu, završetka redovnog školovanja i dr.).

Ovaj portal izrađen je uz pomoć Europske unije, u okviru Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz IV. komponente IPA.
Sadržaj portala isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin i partnera koji sudjeluju na izradi portala, i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer